Cursus Nijntje Beweegdiploma

Workshop

Zeeland

buurtsportcoach

Over deze Workshop

Eendaagse cursus trainer ‘Nijntje Beweegdiploma’

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier, bewegen is van fundamenteel belang voor een goede ontwikkeling. De grootste motorische ontwikkeling vindt in de eerste levensjaren plaats. Als je vanaf 2 jaar veel en gevarieerd beweegt, leer je hoe je je lichaam moet gebruiken en ontwikkel je de belangrijkste spiergroepen. Die spieren komen op latere leeftijd heel goed van pas. Zo is het in de toekomst makkelijker om bewegingen sneller en beter uit te voeren.

Zoals in het Zeeuws sportakkoord omschreven gaat de motoriek van de jeugd flink achteruit. Het Nijntje Beweegdiploma is een erkende interventie die bij kan dragen om de neerwaartse spiraal van de motoriek om te buigen. Via het Nijntje Beweegdiploma krijgt het kind alle ruimte om zichzelf zo optimaal mogelijk te ontwikkelen.

Word jij trainer van het Nijntje Beweegdiploma?
In Zeeland is er een tekort aan trainers voor het Nijntje Beweegdiploma maar is er wel veel vraag naar. Daarom wordt er een Zeeuwse cursusdag georganiseerd waarin o.a. buurtsportcoaches worden uitgenodigd om deze cursus te volgen. LET OP! Er geldt een instroomvoorwaarde. Je dient de volgende opleidingen of certificaten afgerond/behaald te hebben: ALO, PABO, CIOS, ROC-SB, sportkunde of sportlicentie niveau 3.

Waar bestaat de cursus uit?
De cursus bestaat uit een e-learning en een cursus van 1 dag die +/- 5 uur duurt (10:00 – 15:00).

Kosten
De kosten voor de scholing zijn €200,- per cursist. Dit is inclusief toegang tot de e-learning.

Locatie: a.d.h.v. de aanmeldingen wordt de locatie bepaald.