Digitale informatiesessie programma Doortrappen

Webinar

Online

Noord-Brabant

buurtsportcoach

Welzijnwerker

Beleidsmedewerkers

Afgestudeerde Sportkunde

Bestuurders

Over deze Webinar

Ouderen fietsen graag, het is een goede manier om in beweging te blijven en het biedt ontspanning. Oudere fietsers blijven langer gezond, sociaal actief en zelfredzaam, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. We zien dat het aantal ongevallen van ouderen met (elektrische) fietsen toeneemt. Daarom gaan we samen ‘Doortrappen’.

Doortrappen, een landelijk programma

Het landelijk programma Doortrappen heeft de ambitie ouderen zo lang mogelijk veilig te laten fietsen. Doortrappen motiveert hen zelf maatregelen te nemen waardoor ze veiliger kunnen fietsen. Het lokale netwerk rondom ouderen in een gemeente helpt daarbij. Doortrappen reikt tools aan om fietsende ouderen bewust te maken van het aspect veiligheid, door dit onderwerp bespreekbaar te maken op de plekken waar ouderen al komen.

Doortrappen in Brabant

SSNB en Zet ondersteunen Brabantse gemeenten om het programma Doortrappen uit te rollen. Zo wil de provincie de kans op fietsongevallen bij ouderen verkleinen en de gezondheid en de mobiliteit van deze doelgroep vergroten. Inmiddels zijn 13 Brabantse gemeenten actief met het programma. Sluit jouw gemeente ook aan?!

Fietstocht “Doortrappen” Gezellig en gezond – Omroep Houten

Tijdsduur

16.00 - 17.00