Leidinggeven aan sportprofessionals

Cursus

Noord-Brabant

sportaanbieders

buurtsportcoach

Consulenten aangepast sporten

Combinatiefunctionarissen

Lesgevers

Over deze Cursus

Je bent een ervaren (sport)professional en verstaat sinds jaar en dag je vak. Maar in je loopbaan heeft zich de kans voorgedaan, om als leidinggevende aan de slag te gaan en die heb je gegrepen.

Denk maar ‘s aan een buurtsportcoach, die doorgegroeid is en nu een lokaal beweegteam aanstuurt. Die leidinggevende professional zit dan ineens in een andere positie en rol, voelt zich verantwoordelijk voor dit team en wil dat goed doen. Organisaties bestaan uit mensen en elk mens en daarmee ook elke organisatie is uniek. Zo ook is leidinggeven aan mensen een unieke opgave. Hoe doe je dat? Welke leiderschapsstijl past het beste bij jou en je mensen. Wanneer doe je voor de één te weinig maar voor de ander te veel? Wie verdient meer aandacht en wie kun je gerust ‘los laten’? Wanneer kom je in actie en wat laat je lopen?

Veel leidinggevenden balanceren dag in dag uit over een koord, op weg naar succesvol leiderschap. Daarvoor is geen enkel handboek, wel een cursus, die handvatten biedt om te groeien in het leiding geven.

Deze cursus

  • geeft je kennis, vaardigheden en handvatten voor een succesvol leiderschap;
  • helpt je met het creëren van interactie, teamvorming en draagvlak;
  • maakt je bewust van je eigen positie en rol als leidinggevende;
  • biedt je tools waarmee je succesvoller om kunt gaan met leidinggeven.

Tijdsduur

4 dagen van 13:00 - 19:00 uur : de overige cursusdagen zijn 15 februari, 1 maart en 15 maart.

Locatie

Fontys Sporthogeschool

Theo Koomenlaan 3, 5644 HZ
Eindhoven