WEBINAR: Positief Gezond met Fitcoins

Online

Zeeland

sportaanbieders

buurtsportcoach

Beleidsmedewerkers

Vrijwilligers

Ambtenaren

Over deze

Positief Gezond met Fitcoins

14 september 10.00 uur, door Gerjo Schepers van VierVitaal

Wil je als gemeente aan de slag om Positief Gezond gedrag van inwoners te vergroten? Maak dan kennis met het ’Vitaal, Sociaal en Lokaal’ programma van Its My Life en VierVitaal!

Het programma is opgericht vanuit een brede blik op gezondheid (Positieve Gezondheid) en helpt mensen om op een makkelijke manier hun eigen gezondheid te verbeteren. Dit door beweegminuten en meedoen aan gezonde activiteiten te belonen met het virtueel beloningssysteem Fitcoins. Deze ‘gezonde Airmiles’ wissel je in bij lokale MKBers, het zwembad, theater en andere voorzieningen. Met dit systeem, dat inmiddels al duizenden gebruikers heeft in onder andere de regio’s Eindhoven, Doesburg, Nijmegen, De Liemers, Oldenzaal en Rheden, kunnen mensen relevante beloningen verdienen, waarmee ‘gezonder leven’ ook bereikbaar wordt voor mensen voor wie dat minder vanzelfsprekend is.

Gregory Sedoc, Innovatie Adviseur Sportinnovator: “Wat ik zo mooi vind aan dit programma is dat het door iedereen te gebruiken is, ook als je wat minder te besteden hebt. Je hoeft bijvoorbeeld niet je hele financiële huishoudboekje op tafel te leggen om aan te tonen dat je in aanmerking komt voor de Fitcoins. Bij de pilots van de afgelopen jaren in onder andere Doesburg zien we dat schaamte daardoor geen rol speelt en dat beweegmunten inwisselen een positieve prikkel geeft om mee te doen.”

Een deelnemer met een kleine portemonnee bevestigt de woorden van Gregory: “Jullie doen zo ongelooflijk je best om het gevoel te creëren dat ik er weer bij kan horen.” Een financieel gezonde inwoner vertelt: “Mijn extra beweegminuten zijn niet alleen voor mezelf waardevol, door het doneren van Fitcoins steun ik een inwoner die het financieel wat minder heeft.”

Inhoud webinar 
Wil je meer weten over een programma dat perfect past in de uitvoering van Gezond en Actief Leven? Dat Positief Gezond gedrag activeert bij de inwoners? Schrijf je snel in voor het webinar op 14 september om 10.00 uur tijdens de week van Positieve Gezondheid Zeeland. In dit webinar vertelt Gerjo Schepers van VierVitaal over de impact van dit programma bij diverse gemeenten. Er is ruimte voor uitwisseling tussen deelnemers over GALA kansen, gemeentelijk beleid en programma’s om bewegen in de wijk te stimuleren.

Aanmelden

Je kan je aanmelden voor dit webinar via het Channel Zeeland Zorgt Samen. Je ontvangt daarna een directe link naar de online sessie: Zeeland Zorgt Samen Videosessies | Zeeland Zorgt Samen | 1Sociaaldomein.nl . Voor het aanmelden dien je jezelf eenmalig te registreren op 1sociaal domein. Dit is volledig kosteloos en neemt weinig tijd in beslag. Zijn er vragen over het aanmelden? Neem dan contact op met Ilja van den Bos (zie contactgegevens). Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon en deelname is kosteloos. Je kunt je daar ook voor diverse andere webinars over dit onderwerp aanmelden.  Zegt het voort en graag tot dan!

Vragen? Mail dan naar ilja@zeeuwsezorgcoalitie.nl