Webinar valpreventie

Online

Zeeland

sportaanbieders

buurtsportcoach

Beleidsmedewerkers

Over deze

WHY, WHAT, HOW EN DE KANSEN VOOR DE BUURTSPORTCOACH

In deze webinar nemen we jou, als buurtsportcoach en beleidsmedewerker sport, mee in de ontwikkelingen rondom het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA). Een groot thema hierin is valpreventie. Waar krijg jij als buurtsportcoach en beleidsmedewerker mee te maken? Welke rol kun je pakken? Waar kun je je steentje gaan bijdragen? Vanuit de Buurtsportcoach Academie Oost wordt dit webinar georganiseerd en uitgevoerd door de GSF.

Informatie
Valpreventie, een belangrijk thema binnen nu en toekomstig gemeentelijk beleid. Vanuit de lokale akkoorden (sport/preventie/SPUK/GALA) wordt een domein overstijgende samenwerking verwacht. Het idee is om duizenden 65+’ers per gemeente te screenen op valrisico. En nog eens honderden hiervan zullen in aanmerking komen voor een valpreventieprogramma.

Om deze doelen te behalen zullen sport en zorg samen moeten optrekken. Dit vraagt om een stevige ketenaanpak, wellicht nieuwe rolbepalingen en anders denken en doen. Een uitdaging, zeker! Maar tegelijkertijd ook een kans. Valpreventie biedt namelijk de mogelijkheid de doelgroep ook na deze specifieke interventie te geleiden naar huidig sport- en beweegaanbod. Het kan tevens een vliegwiel zijn om de samenwerking tussen sport en zorg te optimaliseren én de zorg te ontlasten door als buurtsportcoach ook een rol te pakken op dit terrein.

In dit webinar staan duiding van dit thema, goede voorbeelden en kansen en uitdagingen centraal. Diverse gemeenten delen hun ervaring, visie en werkwijzen. Ook verkennen we vanuit de huidige kennis en onderzoek de mogelijke kansen voor de sportprofessional en gemeenten.

Voor wie: Buurtsportcoaches, beleidsmedewerkers, lokale coördinator sport en preventie en andere geïnteresseerden.

Wanneer: Dinsdag 18 april van 15.30 – 17.00 uur.

Waar: Na aanmelding ontvang je een Teams-link.