E-learning Integriteit voor Clubondersteuning

E-Learning

Online

clubondersteuners

Verenigingsondersteuners

Over deze E-Learning

Scholing zonder datum, Deze e-learning is te volgen wanneer het jou uitkomt!

We werken aan een fijne, plezierige en veilige sportomgeving voor iedereen. Om dat te realiseren hebben we aandacht voor integriteit én het voorkomen van integriteitsschendingen. Een belangrijk onderwerp voor sportclubs, die hier in de praktijk mee aan de slag gaan. Om de clubondersteuners die in verbinding met de club staan hiermee op weg te helpen, heeft NOC*NSF de e-learning Integriteit voor Clubondersteuning ontwikkeld. In deze e-learning helpen we o.a. verenigingsondersteuners om kennis en inzichten op te doen rondom integriteit, waarmee zij vervolgens het bestuur van clubs, maar ook trainer-coaches op het gebied van integriteit kunnen ondersteunen en adviseren. Wat houdt integriteit in? Waar kan je op letten? Wat kan je preventief doen? Maar ook, wat doe je als het misgaat? De e-learning staat bij al deze vragen stil. Clubondersteuners kunnen de e-learning gratis via de link hieronder volgen.

e-learning grensoverschrijdend gedrag

Programma

Deze e-learning bestaat uit twee delen:

  • De basis: we doorlopen de voorwaarden voor een sociaal veilige club, waaronder de basiseisen sociale veiligheid en meldingsprocedures.
  • Verdieping: we gaan verder in op integriteit en de rol die het thema inneemt op de club.

Het tweeede gedeelte, de verdieping, is gericht op jouw specifieke functie: Clubondersteuner of trainerscoaches of Clubondersteuner voor bestuur. Afhankelijk van jouw functie kies je de juiste verdieping. en ben je toch nieuwsgierig naar de rest? Dan kan je daar natuurlijk ook mee aan de slag!

Tenslotte vindt je ook een kennisbank waarin je meer informatie kan vinden.

De modules doorloop je afzonderlijk en je kunt tussentijds stoppen en later weer door gaan.

 

WAT LEER JE?

Je leert de basis over het thema integriteit. daarnaast leer je hoe je de club kan helpen integriteit een structureel onderdeel te laten zijn van de club. Zo zorg je voor een zo goed mogelijk sociaal veilig sportklimaat!

Tijdsduur

2 uur: Volg de e-learning wanneer het jou uitkomt!