Modulaire opleiding sport- en beweegleider senioren ‘de theorie’ (module 2)

Opleiding

Online

Zeeland

Noord-Brabant

Limburg

buurtsportcoach

Combinatiefunctionarissen

Over deze Opleiding

Ben jij die BSC die zich richt op seniorensport, of dat wil gaan doen? Grijp dan nú je kans en volg deze gecertificeerde module 2 ‘de theorie’. Met deze speciaal voor de buurtsportcoach ontwikkelde scholing kun je in de helft van de reguliere tijd al aan de slag! Bovendien heeft het ministerie van VWS 200 gratis opleidingsplekken beschikbaar gesteld, dus meld je aan!

Algemeen

Uit onderzoek blijkt dat het aantal senioren de komende jaren fors zal stijgen. Het huidige beleid is gericht op zelfredzaamheid en preventie: ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis, in hun eigen vertrouwde omgeving, laten wonen. Om deze zelfstandigheid te behouden is het essentieel dat ouderen zo gezond en vitaal mogelijk ouder worden. Bewegen is daarin erg belangrijk. Daarnaast is bewegen goed voor het zelfvertrouwen en sociale contacten; onontbeerlijk voor een goede kwaliteit van leven.

Sport en bewegen speelt in op veel aspecten van het gezond en vitaal ouder worden en vergt een, met name voor deze doelgroep, specifieke aanpak. Het is noodzakelijk dat de beweegleider voor zowel de ‘fitte-’ als ‘kwetsbare senior’ een gekwalificeerde bewegingsdeskundige is. Dat begint allemaal met een basis(theoretische)kennis van en over deze doelgroep.

Wat leer je en wat kun je ermee?

Deze theoretische module is voorwaardelijke om de modules 3 en/ of 4 (‘fitte- & kwetsbare senior’) te kunnen volgen. In deze theoretische module behandelen we de volgende onderwerpen:

• Theorie van de didactiek/ methodiek (voorbereiden, uitvoeren en evalueren van lessen);
• Fysiologische aspecten;
• Psychosociale aspecten;
• Groepsdynamica;
• Ziektebeelden;
• Taken en verantwoordelijkheden;

Deze module wordt online aangeboden. Na de eerste online les in week 51 van dit jaar kun jij, aan de hand van zelfstudie en ondersteunende opdrachten, jezelf de stof eigen maken. Na de eerste les zullen nog enkele onlinebijeenkomsten worden gepland in januari 2023 ter ondersteuning van je zelfstudie. Je sluit deze module af met een toets.

LET OP!! Omdat deze module gratis te volgen is wordt er van je verwacht ook een vervolg te geven aan de scholing door daarna te kiezen voor module 3 (‘fitte senior’) of module 4 (‘kwetsbare senior’) of beide. Deze beide modules zijn ook gratis! Geef je keuze aan op het aanmeldformulier. Tijdens ‘de theorie module’ krijg je nog informatie over de verschillende doelgroepen. Switchen van module (3 of 4) is dan ook altijd nog mogelijk.

De start van de theorie module zal online plaatsvinden op 3 verschillende momenten. Je kunt dus zelf kiezen welke, van de drie, jou het beste uitkomt:

  • 19 december, 19.30 uur.
  • 20 december, 09.30 of 16.00 uur.

Kijk voor een overzicht van de gehele scholing (alle modules) bij Gratis opleiding voor BSC senioren.

aanmeldformulier

Tijdsduur

2 uur + zelfstudie: Na de eerste les zullen nog enkele onlinebijeenkomsten worden gepland in januari 2023 ter ondersteuning van je zelfstudie

Aanmeld formulier

    Deze site is beveiligd door reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.